Sounds of Us - Kids & Fashion

Sounds of Us - Kids & Fashion

Met Izaline Calister, Tipiko, Afimo en Cheraldine Osepa

Sounds of Us is terug! Na een succesvolle eerste editie keert het festival terug voor een tweede editie. Festival Sounds of Us biedt een gevarieerd programma vol podiumkunsten, literatuur, film, kunst, samen eten, ontmoeting en dialoog.

Op zondag 8 december sluiten we het festival af met een voorstelling voor kinderen, muziek, modeshow en workshops!

13:00 uur start Foyer: Markt en Tipiko Den Haag met Afro-Caribische muziek

In de foyer wordt doorlopend een dominotoernooi en zijn er stands met boeken met kunst- en lifestyle producten uit West-Afrika, Suriname en Caribisch Nederland. Tipiko Den Haag verwelkomt het publiek met Afro-Caribische muziekstijlen als tumba en tambú.

13.30 uur Rode Zaal: Bon Dia, Goeiemorgen - Izaline Calister zingt kinderliedjes (4+)

Izaline Calister, de koningin van de tumba en Thijs Borsten, de koning van de kinderliedjes brengen een vrolijk makend liedjesprogramma  met kinderliedjes uit Curaçao, Aruba enBonaire. Bon Dia, Goeiemorgen’  is gebaseerd op het gelijknamige liedjesboek dat een bonte verzameling van traditionele kinderliedjes van Curaçao, Aruba en Bonaire bevat. Izaline: ‘Ik wil graag de liedjes uit mijn jeugd in leven houden en doorgeven aan nieuwe generaties.’ Er komen liedjes aan bod van bekende componisten als Rudy Plaate, Richard Simon en Padu Lampe uit Aruba. De liedjes zijn zowel in het Papiaments als in het Nederlands zodat iedereen kan meezingen. Un dushi fiesta zoals de mensen op Curaçao zeggen. 

Line up: Izaline Calister (zang), Thijs Borsten(piano), Danny Rombout (percussie)

www.bondiagoeiemorgen.nl   www.izalinecalister.com

15.00 uur Studio 1: Cheraldine Osepa – workshop Afro-Caribische haardracht

Cheraldine Osepa is geboren op het Caribisch eiland Curaçao. Na haar rechtenstudie woonde zij een periode in  Nederland waar zij in Tilburg Sociale Taalwetenschappen studeerde. Daarna ging ze terug naar geliefde geboorte-eiland. Met The African Caribbean Foundation AfriCari organiseerde zij 10 jaar lang festivals, exposities, lezingen en cultureel educatieve rondreizen in het Caraibisch gebied, Zuid-Amerika, Azie en Afrika. Na het helpen opzetten van de Afrika Museum op Curacao, het runnen van een vegetarisch restaurant en een spiritueel centrum vestigde ze zich in 2015 in Delft. Hier startte een eigen praktijk voor Spirituele Massotherapie en is zij lid van de Delftse gemeenteraad.

Cheraldine heeft vanaf jongs af aan een bijzondere relatie met haar kroeshaar. Tijdens een interactieve bijeenkomst neemt Cheraldine het publiek mee op haar persoonlijke haar-reis. Zij vertelt over de achtergronden van de diverse haarstijlen en hoe die nu uitdrukking geven aan identiteit en authenticiteit. Het publiek wordt uitgenodigd om een eigen haarreis te beleven en onderdeel te maken van een collectieve ervaring.

16.00 uur Rode Zaal: AFIMO – Mode van diverse Surinaamse bevolkingsgroepen 

Afimo is een Haagse organisatie die vrouwen met affiniteit met de Surinaamse kunst en cultuur bij elkaar brengt. De vrouwen van AFIMO de kleding en hoofddeksels van de diverse culturen in Suriname. Hierbij vertellen ze over de herkomst van de diverse bevolkingsgroepen en over het koloniaal- en slavernijverleden van Suriname. 

Sounds of Us - Kids & Fashion

Met Izaline Calister, Tipiko, Afimo en Cheraldine Osepa

Locatie
Alle zalen, studio's, theaterfoyer
Betaal wat je kunt
€ 0,00
Betaal wat je kunt Ooievaarspas
€ 7,50
Betaal wat je kunt
€ 15,00
Betaal wat je kunt
€ 20,00

Bestel tickets

Datum zondag 08 december
Tijd 14:00 uur
Locatie Alle zalen, studio's, theaterfoyer
Prijs Betaal wat je kunt
1338