Sounds of Us - Future Kawina & Geworteld in Afrika

Sounds of Us - Future Kawina & Geworteld in Afrika

Jonge performers verbinden Afro-roots aan urban music en spoken word

Sounds of Us is terug! Na een succesvolle eerste editie keert het festival terug voor een tweede editie. Festival Sounds of Us biedt een gevarieerd programma vol podiumkunsten, literatuur, film, kunst, samen eten, ontmoeting en dialoog.

Op vrijdag 6 december een gevarieerd programma met muziek en spoken word! 

Marlon Francis a.k.a. Mr. JetFly - presentatie Future Kawina 

Multi-award winning muzikant en producer Marlon Francis a.k.a. MrJetFly is grondlegger van de eigentijdse muziekstroming Future Kawina. Daarover geeft hij een interactieve presentatie waarin hij veel muziekvoorbeelden laat horen. Hij vertelt hij over de zang en ritmes, over de Afrikaanse oorsprong en betekenis van het genre en over hoe hij de ideale toekomst van kawina ziet. Marlon Francis speelde in de bekende kawina-formatie La Rouge  en werkte samen artiesten als Glen Faria, Ronnie Flex en Kenny B. Hij geeft hij les aan de Herman Brood Academie en op diverse basisscholen in Amsterdam Zuidoost. Als oprichter van stichting The Culture zet hij zich in om kawina een volwaardige plek in de Nederlandse muziek te geven. https://www.instagram.com/p/CzqL21osJVz/

Glodi Mbwete – Spoken word en zang over Afrikaanse diaspora in Den Haag

Geworteld in Afrika

Haagse dichter en rapper Glodi Mbwete is medeoprichter van platform Ik Spreek voor woordkunstenaars uit Den Haag. Hij presenteert op deze avond jonge Haagse woordkunstenaars met West-Afrikaanse en Afro-Surinaamse roots. Hoe eren zij  traditie van hun voorouders in hun woordkunst?  In gesproken en gezongen teksten gaan zij in op thema’s als identiteit en slavernij toen en nu en vrijheid naar voren komen. “Spoken word is bij uitstek geschikt om beladen thema’s bespreekbaar te maken”, aldus Glodi Mbwete. Met optredens van zangeres Mariseya en spoken word artiesten  Steven Dias Pires, Gideon Reid en U-Shine.

Biografie artiesten:

Gideon Reid
Gideon Reid, 29 jaar, geboren in Den Haag met Zuid-Amerikaanse roots, heeft altijd een passie voor woorden gehad. Schrijven is voor hem een uitlaatklep in zowel goede als moeilijke tijden. Zijn werk is ongefilterd en puur.

Steven Dias Pires
Steven, met zijn creatieve geest, werkt normaal gesproken met kinderen. Via spoken word combineert hij creativiteit met filosofie, waardoor hij zijn publiek naar diepere niveaus van denken leidt.

U-Shine
U-Shine (Uchaindani Watson), 30 jaar, deelt sinds 2020 haar reis van zelfontwikkeling via poëzie. Ze heeft prijzen gewonnen, waaronder de Martin Luther King wedstrijd. Ze inspireert haar publiek met woorden die uit haar hart komen, ongeacht de grootte van het podium.

Mariseya
Mariseya, een Afrofusion zangeres uit Den Haag met Ghanese roots, mengt Twi en Engels in haar muziek. In haar EP Journey of Adjoa vertelt ze op kwetsbare wijze over haar reis naar zelfontdekking.

Sounds of Us - Future Kawina & Geworteld in Afrika

Jonge performers verbinden Afro-roots aan urban music en spoken word

Locatie
Rode Zaal
Betaal wat je kunt
€ 0,00
Betaal wat je kunt Ooievaarspas
€ 7,50
Betaal wat je kunt
€ 15,00
Betaal wat je kunt
€ 20,00
1336

Bestel tickets

Datum vrijdag 06 december
Tijd 19:00 uur
Locatie Rode Zaal
Prijs Betaal wat je kunt