VOLG LESSEN BIJ CROSSTOWN @STUDIO S

Vanaf dit seizoen kun je danslessen volgen bij Crosstown/Jong Korzo in De Vaillant tijdens Studio S.

Lessen worden gegeven in De Vaillant op dinsdag 18.00 uur tot 20.00 uur (14+)

12 lessen - €15 per maand.

In de lessen werk je naar een showcase toe,  op zaterdag 21 december laten zien tijdens de Xmas Special in Korzo Theater!

Dansdocent: Gwensley

Wie is Gwensley?

Gwensley startte op zijn 13e met dansen als showdanser bij Broche Dance Academie in Curaçao. Later volgde hij ook lessen bij Fina Dans Art School. In 2007 werd hij door Star Academy uitgeroepen tot “beste danser van Curaçao”. Voor die tijd studeerde hij bestuurskunde aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen. Het winnen van Curastars betekende een keerpunt in zijn leven en hij besloot zijn dansambitie vorm te geven door te gaan studeren aan de Rotterdamse dansacademie Codarts.

Na het succesvol afronden van zijn opleiding Bachelor of Dance in Education is hij aan de slag gegaan als uitvoerend danser bij Danstheater AYA. In 2015 debuteerde hij als choreograaf bij Korzo met zijn choreografie Drop out. Momenteel verzorgt hij bij Korzo het educatietraject voor de jongeren van het Johan de Wit College en geeft hij danslessen bij Crosstown. Naast zijn werkzaamheden als danser en docent, coacht en scout hij talenten voor de creatieve wedstrijd Kunstbende Zuid-Holland . Als docent reist hij door heel Nederland en probeert dans zo dicht mogelijk bij het jonge publiek te brengen.

De lessen van Gwensley zitten vol verrassingen en energie! In een levendig proces van samenspel, beweging, vorm, gevoel en energie ontwikkelt de danser zowel fysiek als sociaal en emotioneel. Er is veel aandacht voor zeggingskracht. Moves uit alle stijlen worden gebruikt om een eigen, unieke stijl te ontwikkelen.

Wat kun je verwachten van de lessen?

Er wordt gewerkt aan lichamelijk bewustzijn, coördinatie, spierkracht en souplesse, maar ook aan dansgevoel, flow en techniek met bijhorende terminologie. De samenhang tussen muziek en dans komt aan bod, maar centraal staat de vrije overgave aan dans.

Meer weten over Crosstown/Jong Korzo? Kijk op hun vernieuwde website: JONGKORZO.NL

Wil jij mee dansen op dinsdag, kom langs en schrijf je in! 

De les data zijn al volgt:

10 sept, 17 sept, 24 sept, 1 okt, 8 okt, 15 okt, 22 okt, 29 okt, 5 nov, 12 nov, 19 nov, 26 nov, 3 dec, 10 dec, 17 dec

(10 en 17 september zijn proeflessen)

Op zaterdag 21 september is er een Proefdag bij Jong Korzo, geef je daarvoor op via dit formulier.

Kortom: heel veel dans op dinsdag! Doe jij mee?

hier zie je een klein stukje van het optreden dat één van de Crosstown dansgroepen zag tijdens de seizoensopening in De Vaillant. 

 
 
(fotograaf: Jurriaan Brobbel)