Verloren Jeugd

Verloren Jeugd

Verloren Jeugd vertelt de aangrijpende verhalen van jongeren die door het toeslagenschandaal uit huis zijn geplaatst. Achter doorzichtige muren zie je de strijd van een broer en twee zusjes. Drie jonge mensen die alleen nog elkaar hebben, terwijl de wereld om hen heen lijkt te verdwijnen. Ze krijgen te maken met honger, uithuisplaatsing en huiselijk geweld. Net als buren, leerkrachten, jeugdzorgmedewerkers en andere omstanders, ben je getuige van het drama dat hun levens raakt, maar ook van hun veerkracht en onderlinge band.

Verloren Jeugd gaat over kinderen die in een onpersoonlijk systeem terechtkwamen en volwassen beslissingen moesten nemen. Maar het laat ook zien hoe deze jongeren proberen om te gaan met hun verleden en hun kracht vinden in het nu. Want hoe bouw je een leven op na zo’n valse start?

De toeslagenaffaire dupeerde naast ouders ook 80 duizend kinderen. Het Rotterdams Wijktheater maakte een theatervoorstelling over hun ‘verloren jeugd’. Interviews met twaalf toeslagenkinderen vormden de basis voor het script. ‘Hun ervaringen zijn heel verschillend geweest’, vertelt producent Stefan van Hees. ‘Maar ze hebben één ding gemeen: deze kinderen moesten allemaal heel vroeg volwassen worden. Daarom spreken we van een verloren jeugd.’

Deze voorstelling is een vervolg op Verloren Onschuld en geeft een stem aan de slachtoffers van het toeslagenschandaal. De verhalen zijn gebaseerd op gesprekken en interviews met ouders en kinderen, die hun ervaringen hebben gedeeld. Zonder hun openheid en moed hadden we deze voorstelling niet kunnen maken. We hebben enorm veel respect voor hen en zijn dankbaar voor deze bijzondere samenwerking.

Na de voorstelling is er een nagesprek, waar iedereen de ruimte krijgt om hun gevoelens en ervaringen over dit gevoelige onderwerp te delen. We nodigen jou en je familie van harte uit om samen te komen en deze indrukwekkende voorstelling te beleven.

Betaal wat je kunt

Bij De Vaillant betaal je naar jouw portemonnee! Wij vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om naar onze voorstellingen te komen kijken.
Kies de prijs van het ticket dat jij kunt betalen. Heb je meer te besteden, dan kun je ook een ticket voor iemand anders bestellen. 
Lukt dat niet? Kies dan de € 0,00 optie.
Met de Ooievaarspas is er altijd een gereduceerd tarief. 
 

Verloren Jeugd

Locatie
Rode Zaal
Betaal wat je kunt
Gratis
Betaal wat je kunt Ooievaarspas
€ 5,00
Betaal wat je kunt
€ 10,00
Betaal wat je kunt
€ 15,00
Betaal wat je kunt
€ 20,00
Betaal wat je kunt
€ 25,00
"‘Maar ze hebben één ding gemeen: deze kinderen moesten allemaal heel vroeg volwassen worden. Daarom spreken we van een verloren jeugd.’"
- Volkskrant
1244

Bestel tickets

Datum woensdag 18 september
Tijd 20:00 uur
Locatie Rode Zaal
Prijs Gratis