Trudy en Ruud de musical

Trudy en Ruud de musical

Theatergroep DEF

De grootste inspiratiebronnen voor Trudy & Ruud de Musical zijn het leven en de liedjes van zangduo Saskia en Serge. Dit stel is al meer dan 50 jaar getrouwd en treedt al net zo lang samen op. De musical volgt een dag, nacht en ochtend uit het leven van het moderne verliefde stel Cleo en Marc. Ze zijn typisch een product van deze tijd; ze willen véél, ver weg, groots en meeslepend. Maar wel zo duurzaam mogelijk natuurlijk. 

Door een ingrijpende gebeurtenis stuiten ze bij toeval op de liedjes van Saskia en Serge. Op wonderbaarlijke wijze raken ze in gesprek met dit voor hun onbekende zangduo! Cleo en Marc kijken met groeiende bewondering naar dit bijzondere stel; al zo lang samen leven én werken; hoe blijft het in hemelsnaam leuk, hebben ze nooit eens ruzie? Wat is toch hun geheim? 

Als kijker reizen we met Saskia en Serge (oorspronkelijk Trudy en Ruud geheten) door de tijd, van de zestiger jaren tot nu. Fragmenten uit grote hits als ‘Zomer in Zeeland’ en ‘De kleine dingen’ worden live gezongen; het is per slot van rekening een musical! Voor de oudere bezoekers is het een avond vol herkenning. Ze kunnen hun (klein)kinderen meenemen naar deze vrolijke, muzikale voorstelling, want mooie liedjes van populaire en verliefde zangduo’s zijn vandaag de dag nog steeds in trek (toch, Suzan en Freek?).

Over Theatergroep DEF

In ons alledaags bestaan en in de relaties die we aangaan gebeurt veel opmerkelijks. Hoe minder er aan de hand lijkt, hoe meer er speelt. Onze verwondering hierover vormt de grootste inspiratiebron voor de vrolijke en muzikale voorstellingen van DEF.

Femke Beumer en Dennis van Iersel vormen de kern van Theatergroep DEF (opgericht in 2019 in Den Haag).

Trudy en Ruud de musical

Theatergroep DEF

1103