Sounds of Us - Eerbetoon aan Frank Martinus Arion

Sounds of Us - Eerbetoon aan Frank Martinus Arion

Met Dutch Caribbean Bookclub & Juersson Aldaïr Hermanus

Sounds of Us is terug! Na een succesvolle eerste editie keert het festival terug voor een tweede editie. Festival Sounds of Us biedt een gevarieerd programma vol podiumkunsten, literatuur, film, kunst, samen eten, ontmoeting en dialoog.

Op zaterdagmiddag 7 december is er een eerbetoon aan Frank Martinus Arion!

12:00 uur Foyer: Markt met boeken, kunst- en lifestyle producten

In de foyer wordt doorlopend een dominotoernooi en zijn boekenstands van Bookish Plaza, LM Publishers, Simia Literario, In de Knipscheer en stands met kunst- en lifestyle producten uit West-Afrika, Suriname en Caribisch Nederland. 

13.00 uur Rode Zaal: Eerbetoon aan Frank Martinus Arion

Openingswoord door Lionel Martijn, voorzitter OCAN | Host Désirée Martis

Dutch Caribbean Book Club en het Overlegorgaan voor Caribische Nederlanders (OCAN) brengen in een rijk en divers programma een eerbetoon aan de literaire held Frank Martinus Arion (1936-2015). 

Frank Martinus Arion (1936-2015) was de Curaçaose schrijver van onder andere de Nederlandstalige romans Dubbelspel, Afscheid van de Koningin, Nobele Wilden en De Laatste Vrijheid. Verder schreef hij poëzie in het Nederlands en Papiamentu. In 1996 promoveerde Arion met ‘The Kiss of a Slave. Papiamentu's West-African connections’. Behalve schrijver was Arion hoofd van het Antilliaans taleninstituut en geestelijk vader van de Papiamentstalige basisschool, mbo en havo/vwo op Curaçao. Mede door Frank’s inspanningen kwam er een slavernijmonument en een instituut voor slavernijverleden (NiNsee) in Amsterdam. 

Danssolo Tambú & hiphop - Juersson Aldaïr Hermanus

Danser en choreograaf Juersson Aldaïr Hermanus brengt een danssolo waarin elementen uit de Afro-Curaçaose diaspora en de hiphopcultuur samenkomen. De voorstelling verbeeldt zijn zoektocht naar de geschiedenis van de tambú. De Tambú werd eeuwen geleden op Curaçao door tot slaafgemaakten gevormd uit verschillende Afrikaanse tradities. Juersson ontdekte dat tambú een ‘way of life’ is die de Afro-Curaçaoënaars heling brengt. Net als de hiphopcultuur is het een levensstijl waarin mensen van diverse achtergronden samenkomen en elkaar kracht en hoop geven. 

Danssolo Juersson: https://www.youtube.com/watch?v=l6f1YiZ8W8Q

Wil je de hele zaterdag genieten van alles wat Sounds of Us te bieden heeft? Kom in de middag naar boeiende lezingen, poëzie en dans tijdens ons eerbetoon aan Frank Martinus Arion en swing 's avonds mee met de Ronald Snijders Band. Luister ook naar het inspirerende verhaal van Ida Does over Anton de Kom.

Met een combi-ticket ben je de hele dag welkom! Mis deze unieke ervaring niet.
Klik hier voor tickets! 

Sounds of Us - Eerbetoon aan Frank Martinus Arion

Met Dutch Caribbean Bookclub & Juersson Aldaïr Hermanus

Locatie
Rode Zaal, Theatercafé
Betaal wat je kunt
€ 0,00
Betaal wat je kunt Ooievaarspas
€ 7,50
Betaal wat je kunt
€ 15,00
Betaal wat je kunt
€ 20,00
1340

Bestel tickets

Datum zaterdag 07 december
Tijd 13:30 uur
Locatie Rode Zaal
Prijs Betaal wat je kunt