Smaakmakers

Smaakmakers

Smaakmakers is een theaterprogramma waarbij we in gesprek gaan met een Smaakmaker uit de wijk. De Smaakmaker brengt diens smaken en gerechten van thuis mee, waar we na het gesprek met zijn allen van zullen genieten.

Welke smaken doen jou denken aan thuis? Wat is jouw thuis en welk gevoel roept dit bij jou op? Theater De Vaillant organiseert een bijzondere avond, waarbij een Smaakmaker uit de wijk in gesprek gaat met twee studenten van Universiteit Utrecht. Smaakmakers zijn boegbeelden uit de wijk die hun verhaal komen vertellen. Vervolgens breken we samen het vasten tijdens de iftar en genieten we van de smaken en gerechten die de smaakmaker meebrengt. Iedereen is welkom, ongeacht of je vast. Een smaakvolle en verrijkende ervaring die je niet wilt missen.

Deze avond staat Fatima Amekrane centraal. Zij woont sinds haar vijfde in hartje Schilderswijk en maakt zich sterk voor verbinding tussen de Islamitische en Nederlandse cultuur. Dit doet ze bijvoorbeeld door mensen te helpen met de Nederlandse taal en door sociale activiteiten te organiseren in de wijk. Daarnaast houdt ze erg van koken en deelt ze haar kookkunsten graag met anderen, bijvoorbeeld tijdens de Ramadan. Daarom gaan wij deze iftar genieten van Fatima's smaken en haar interessante verhalen: een inspirerende avond met een prachtig gesprek over verbinding, waarbij Fatima's kookkunst ook het publiek zal verbinden. 

Dit programma is een samenwerking tussen Universiteit Utrecht en theater De Vaillant. Twee studenten van de universiteit hebben zich afgelopen weken verdiept in de wijk en haar bewoners om dit theaterprogramma te creëren. Zij zullen deze avond in gesprek gaan met een Smaakmaker.

Locatie: Theatercafe

Prijs: €2,50 / €1,25 met ooievaarspas 

Datum: 03-04-2024

Tijd: Inloop om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

Smaakmakers