Indiase Dans - Monsoon

Indiase Dans - Monsoon

WereldDansWerkPlaats

Volg lessen in de Zuid-Indiase klassieke dansstijl, Bharata Natyam, bij Indiase Dansschool Monsoon, iedere donderdagavond in theater De Vaillant! 
Onder leiding van Jolanda Boejharat, met haar jarenlange ervaring als danseres én choreografe, kan je op alle niveaus aan de slag. Groepslessen en privélessen van beginnend tot vergevorderd en wie weet resulteren deze lessen in jouw arangetram.
Bij Monsoon is niet alleen aandacht voor dansen op zich, maar ook achtergronden, theoretische kennis en muzikale onderbouwing belangrijk zijn. 

Lesopbouw 
De les wordt geopend met een Namashkar: een traditionele Indiase dansgroet waarin de goden, de guru en moeder aarde gegroet worden. Vervolgens wordt er een korte warming up gedaan, een aarding in de dansruimte en een stretch van het gehele lichaam. Daarna wordt gestart met de techniek (nritta), hier komen verschillende dansstappen en armposities aan bod, maar ook bijvoorbeeld theoretische kennis over nekbewegingen en de ogen. Afhankelijk van het niveau wordt ook gewerkt aan zang (raga = melodie) en ritme beheersing (talam). 
De tweede helft van de les wordt gewerkt aan een specifieke dans en regelmatig wordt repertoire herhaald of wordt er gewerkt aan een optreden of demonstratie.

Optredens
Als de leerlingen er klaar voor zijn, aldus zodra zij de benodigde technieken beheersen, selecteren we op maat een geschikt optreden. Dit kan zelf georganiseerd zijn, maar kan ook op een groter podium zijn. Bij Monsoon vinden wij het belangrijk dat de aard van het optreden past bij de danseressen.
Wil je wel graag op les, maar niet optreden? Dan is dat geen enkel probleem. Zowel in de les als bij optredens vinden wij het belangrijk dat de sfeer prettig is.

Voor meer informatie of een gratis proefles bijwonen, klik hier
 

Indiase Dans - Monsoon

WereldDansWerkPlaats

Tijd
19:00 uur
Datum
donderdag 16 november
Locatie
Studio 2, Studio 1
Prijs