Gelin Birlikte Gidelim

Gelin Birlikte Gidelim

Dab Der

Op vrijdag 29 november organiseren Dab Der en het project Ik Wil Die Zaal! van De Vaillant een onvergetelijke avond vol Turkse theater en muziek. Genaamd Gelin Birlikte Gidelim  wat betekent: Laten We Samen Gaan.

Programma:
19:00 uur Inloop inclusief baklava
20:00 uur Voorstelling PİRAYE
21:00 uur Pauze
21:30 uur Muziekvoorstelling

PİRAYE
PİRAYE, geregisseerd en uitgevoerd door Murat Çidamlı, is een theaterstuk met een holistisch en oprecht verhaal, dat voornamelijk bestaat uit de BRIEVEN van Nazim Hikmet aan PİRAYE, en de gedichten die hij in dezelfde periode in de gevangenissen van Bursa en Çankırı schreef. Murat Çidamlı, die vele prijzen heeft ontvangen, zorgt met zijn acteerwerk in Piraye voor een steeds meer Nazim-achtig gevoel op het podium. In de gevangenisomstandigheden van Nazim Hikmet zien we aan de andere kant zijn heuppijnen, zijn economische problemen en zijn gevoel van eenzaamheid, zijn verlangen naar zijn geliefde, zijn menselijke kant en zijn gevecht met zijn politieke kant. Zijn nadruk op "Het is noodzakelijk om ondanks alles te leven" onthult zijn verzetskant. Murat Çidamlı brengt Nazims liefde, zijn strijd en Nazim, de persoon in de gevangenis, heel subtiel over op het publiek, zonder te romantiseren of af te dwalen van de feiten.

Dab Der - Alevitische Culturele Vereniging
Gastvrijheid, dát wil Dab-Der uitstralen. Daarom zetten we de deuren wijd open voor mensen van alle gezindten. Iedereen die de filosofie van Dab-Der respecteert, is welkom om gebruik te maken van ons centrum in de Haagse Schilderswijk. En daar wordt gehoor aan gegeven! Dab-Der organiseert zelf veel activiteiten en heeft een belangrijke, emanciperende en educatieve rol in de wijk. Maar ook verschillende andere organisaties geven voorlichting en
advies en houden bijeenkomsten.  Dab-Der is een maatschappelijk betrokken!

Wil je meer info over Ik Wil Die Zaal!? Klik dan hier

Gelin Birlikte Gidelim

Dab Der

Locatie
Rode Zaal
Ticket met Ooievaarspas
€ 5,00
Ticket
€ 10,00

Datum vrijdag 29 november
Tijd 20:00 uur
Locatie Rode Zaal
Prijs € 10,00
1297