Eigenwijze drol

Eigenwijze drol

Lonneke van Leth Dans

Als je in het woordenboek zoekt naar de betekenis van het woord eigenwijs vind je: "met de gewoonte nooit raad van anderen aan te nemen". Oftewel, het is iemand die liever naar zichzelf luistert dan naar anderen. Dat klinkt misschien niet altijd positief, maar er schuilt ook een kracht in eigenwijsheid. Het vergt moed om trouw te blijven aan wie je bent en waar je in gelooft. 

Kunstenaar Panamarenko droomde ervan om met zijn uitvindingen de lucht in te gaan. Hij creƫerde fantasie-objecten in verrassende vormen en maten. Of ze echt zouden kunnen vliegen, is een deel van het mysterie en laat hij aan de kijker over.

In de voorstelling Eigenwijze Drol wil de danseres niets liever dan kunnen vliegen. Ze gelooft echt dat het mogelijk is en probeert het steeds opnieuw, maar telkens op een andere manier. Haar vrienden verklaren haar voor gek en lachen haar uit, maar ze is een echte eigenwijze drol en weigert op te geven. De dansers laten zien dat eigenwijsheid hilarisch en hartverwarmend kan zijn, maar ook de nodige spanningen met zich meebrengt.

Na de voorstelling kan je meedoen met de gratis Dansworkshop met als thema Eigenwijs: Wat is eigenwijs en wanneer ben je dat? Is dat juist goed of niet? In deze dansworkshop onderzoeken we wat er gebeurt als iemand juist niet doet wat de groep doet. Samen maken we een creatieve en lekker eigenwijze choreografie. 

Eigenwijze drol

Lonneke van Leth Dans